Η Θετική Εκπαίδευση σκύλων με την Αναστασία ήτανε καθοριστική πρώτα για εμένα και μετά για τον σκύλο μου τον Ralph και την μεταξύ μας επικοινωνία. Αρχικά η Αναστασία μου έμαθε να επικοινωνώ μαζί του και να του συμπεριφέρομαι έτσι ώστε να με καταλαβαίνει και να με ακούει. Καλός ή κακός τα αφεντικά είμαστε οι πρώτοι που χρειαζόμαστε εκπαίδευση και έπειτα οι μικροί μας τετράποδοι φίλοι! Με την δική μου εκπαίδευση ξεκίνησε και αυτή του Ralph ο οποίος με βασάνιζε χρόνια με την εκρηκτική του συμπεριφορά στην βόλτα αλλά και στο σπίτι.

Η Αναστασία είχε τη γνώση και τη διάθεση να μου μάθει πράγματα. Διορθώσαμε την κακή συμπεριφορά του σκύλου μου, τώρα πια με ακούει ή καλύτερα με καταλαβαίνει όταν του δίνω εντολές και το πιο βασικό δεν με σέρνει στην βόλτα!

Παρʼ όλο που η συμπεριφορά του Ralph έχει διορθωθεί, η θετική εκπαίδευση του και οι επιβραβεύσεις συνεχίζονται καθημερινά!

Θα ήθελα να ευχαριστήσω την Αναστασία για την στήριξη της, την καθοδήγηση της και την αγάπη της προς εμένα και τον Ralph! Προτείνω σε όλους ανεπιφύλακτα να συμβουλευτούν και να εμπιστευτούν την σχέση τους με τον σκύλο τους στην Αναστασία γιατί πραγματικά θα σας βοηθήσει πολύ και ουσιαστικά!

Βαλεντίνη Σπύρογλου, Ιδιωτικός Υπάλληλος

Τον Οκτώβριο μπήκε ένα νέο μέλος στην οικογένειά μας, η Μίλλυ μας. Μας στάλθηκε από την Κρήτη απο την φιλοζωική Ηρακλείου. Η Μίλλυ μας έκλεψε αμέσως την καρδιά, όμως ήταν τόσο φοβισμένη που λέρωνε παντού στο σπίτι και έτρεμε. Οι λόγοι ό,τι μπορείτε να φανταστείτε : θόρυβος, η παρουσία του συζύγου μου και οποιουδήποτε άλλου άνδρα, η βόλτα ήταν ανύπαρκτη ή τρομερά επίπονη.

Από την αρχή σχεδόν άρχισα να διαβάζω άρθρα και να ψάχνω θετικό εκπαιδευτή για βοήθεια.

Η βοήθεια ήρθε από την Αναστασία. Πάντα με ηρεμία, καθοδήγηση και μικρά βήματα, εκπαιδεύτηκα πρώτα εγώ για να βοηθήσω το γεμάτο ανασφάλεια σκυλάκι μας. Οι ερωτήσεις μου αφορούσαν όλα τα θέματα, υγεία, συμπεριφορά, συνήθειες, τροφή, παιχνίδια και ό,τι αντιμετώπιζα καθημερινά. Δε βρήκα μια εκπαιδεύτρια απλά, που μέσω skype έδωσε κατευθύνσεις. Βρήκα έναν άνθρωπο με βαθιά αγάπη και σεβασμό σε ανθρώπους και ζώα, με κατάρτιση και ολιστική προσέγγιση, καταφέραμε να έχουμε σήμερα σπίτι μας ένα σκυλάκι που χαίρεται την καθημερινότητα μας, βγαίνει σιγά σιγά τις βόλτες της και μαθαίνουμε ο ένας από τον άλλο.

Το ευχαριστώ είναι το λιγότερο που μπορώ να πω.

Μαρκέλλα Νάκου, Ιδιωτική Υπάλληλος από Αθήνα

και η Μίλλυ μας

loki

 

Από την εμπειρία μου με την Αναστασία, θεωρώ ότι πρέπει οπωσδήποτε να αναφερθεί η αμεσότητα με την οποία έσκυψε στο πρόβλημά μας.

Ο μικρούλης Λόκι από 22 ημερών είχε "κακομάθει" να είναι πάντα με κάποιο μέλος της οικογένειας μας. Όταν λοιπόν κρίθηκε αναγκαίο λόγω εργασίας να μείνει μόνος του για ώρες νομίζω ότι όλοι μπορούν να φανταστούν τι έγινε... (από κλάμα έως αρκετές ζημιές). Μόλις λοιπόν το είδαμε αυτό πλέον ήταν επιτακτική η ανάγκη να μιλήσουμε με κάποιον ειδικό.

Η Αναστασία, εφόσον της εξήγησα το πρόβλημα και κατανοώντας ότι ο χρόνος μας ήταν περιορισμένος για την ένταξη του Λόκι στην νέα πραγματικότητα, μας επισκέφτηκε την ΙΔΙΑ ΜΕΡΑ, δίνοντας έτσι άμεσα λύση στο πρόβλημά μας. Μετά τις χρήσιμες συμβουλές της, σε τρεις μέρες ο μικρούλης μας (6 μηνών τότε) Λόκι, εντάχθηκε άψογα στο νέο του πρόγραμμα!!!

Επειδή όμως όλα τα μωρά έχουν τα ίδια προβλήματα ο μικρός μας δεν είχε "καθαρίσει" και με το θέμα πιπί κακά. Λοιπόν και στο θέμα αυτό η κατεύθυνση που μας έδωσε η Αναστασία μας έσωσε από πολύ καθάρισμα, αλλά και από την κακή συνήθεια της κοπροφαγίας που ενίοτε από ότι αποδείχτηκε ο μικρός μας συνήθιζε.

Για όλους αυτούς τους λόγους, αλλά και για την πρόθεση πάντα και δια τηλεφώνου να μας βγάλει από αδιέξοδα, θα ήθελα θερμά να ευχαριστήσω την Αναστασία!

Άννα Γιαννούλου, Πολιτικός Μηχανικός

 

xaris

Dog Walking...

Δε ξέρω πόσες λέξεις θα χρειαστούν, για να εκφράσω την ευγνωμοσύνη και την εκτίμηση μου, στο πρόσωπο της Αναστασίας. Δεν ήταν η πρώτη φορά που «συναντηθήκαμε» και σίγουρα δε θα είναι η τελευταία!

Πριν λίγο καιρό χρειάστηκε να προγραμματίσω ένα ταξίδι στο εξωτερικό. Για το μόνο θέμα που χρειάστηκα μόλις λίγα δευτερόλεπτα να σκεφτώ, ήταν «το ποιος θα φροντίσει τον Χάρη στις βόλτες του». Αμέσως με την ίδια φρεσκάδα, σιγουριά και αγάπη, όπως όταν μας δίδασκε πριν λίγα χρόνια στη διάρκεια της εκπαίδευσής μας, μου διαβεβαίωσε ότι θα μπορούσε να αναλάβει την φροντίδα, για τις ανάγκες του Χάρη στις βόλτες του. Ήμουν απολύτως βέβαιη πως ο Χάρης θα ήταν ευτυχισμένος και ασφαλής μαζί της. Όταν επέστρεψα, βρήκα ένα Χάρη πιο ήρεμο και υπάκουο στις εξορμήσεις μας!!! Οι γονείς μου ενθουσιάστηκαν από την ακεραιότητα της παρουσία της και τη φιλικότητα του χαρακτήρα της. Εγώ πάλι, ήμουν σίγουρη.

Η Αναστασία είναι η πιο σίγουρη αγκαλιά για να εμπιστευτείς ότι πολυτιμότερο έχεις!

Σε ευχαριστούμε πολύ γλυκιά μου Αναστασία!

Χριστίνα και Χάρης

Aria

Απευθύνθηκα στην Αναστασία όταν η συμπεριφορά της Άριας είχε αρχίσει να με προβληματίζει. Καθώς ήταν το πρώτο μου σκυλί όσο και να είχα ενημερωθεί από βιβλία ή και το internet η βοήθεια και οι συμβουλές που δέχτηκα από την Αναστασία ήταν ότι καλύτερο για να "χτίσω" μια σωστή σχέση εμπιστοσύνης με το σκυλί μου, να το καταλαβαίνω αλλά και να με καταλαβαίνει.

Όταν ξεκινήσαμε τα μαθήματα με την Αναστασία η Άρια ήταν 3 μηνών αντιμετωπίσαμε το μεγάλο σε όλους πρόβλημα τουαλέτα, να απολαμβάνουμε τις βόλτες μας χαλαρά χωρίς τρέλες και τραβήγματα αλλά κυρίως να δημιουργήσουμε μια όμορφη σχέση, καθώς μου έδειξε πως πρέπει να αντιμετωπίζω διάφορες καταστάσεις.

Με τις συμβουλές της Αναστασίας πλέον μπορώ να παίρνω την Άρια μαζί μου αν πάω κάπου χωρίς να σκέφτομαι αν θα είναι φρόνιμη και αν θα δημιουργηθεί πρόβλημα. Η Αρία πλέον είναι 11 μηνών κ χαίρομαι όταν μου λένε ότι έχω ένα πολύ καλό και υπάκουο σκυλί και όλα αυτά χάρη στη θετική εκπαίδευση που ακολουθήσαμε.

Ευχαριστούμε πολύ Αναστασία, στην Άρια λείπεις σίγουρα πολύ αφού σε κοιτούσε και έλιωνε!!

Έφη Στεπάνη, Διακοσμήτρια

«Η τακτική της Αναστασίας λειτούργησε πολύ καλά στο σκυλί μας “Bari”. Βοήθησε να ενισχύσουμε τη σχέση μας μαζί του και μας έκανε καλούς ιδιοκτήτες. Μας έμαθε ότι η συνεχής θετική ενίσχυση είναι πολύ σημαντικό κομμάτι για την συμπεριφορά και την υπακοή. Ήμουν επικεντρωμένος κυρίως στις επιπλήξεις και στις φωνές αλλά με τους επαίνους είδα πραγματική διαφορά»

Σταύρος Παλαιολόγου, Υπάλληλος ΕΛΤΑ
zizel

 

Επιλέξαμε την Αναστασία για την εκπαίδευση του σκύλου μας Ζιζέλ, λόγω της υπομονής και της χαρούμενης διάθεσης που είχε σε κάθε μας μάθημα. Η αγάπη της για τα ζώα είναι γνωστή, οι λύσεις που προτείνει είναι εξαιρετικές και η σχέση μας με την Ζιζέλ είναι η καλύτερη που είχαμε ποτέ.

Δέσποινα Σαββουλίδου - Οικιακά

 

oscar

 

Τρία χρόνια ταλαιπωρίας με το τράβηγμα του λουριού στη βόλτα και ο μικρός μας Oscar μόλις σε 5 μαθήματα έγινε ο τέλειος σκύλος! Πλέον χαιρόμαστε ήρεμες βόλτες στο πάρκο και στην όμορφη παραλία της Θεσσαλονίκης μαζί με τα παιδιά μας. Ευχαριστούμε πολύ.

Μαριτίνα και Νίκος Χατζηνικολάου - Δάσκαλοι

 

ben

 

Πριν ξεκινήσουμε την εκπαίδευση ο δίχρονος Μπεν μας έσερνε κυριολεκτικά στο λουρί και δεν γυρνούσε ποτέ πίσω σε μας όταν τον καλούσαμε. Κάθε φορά που βγαίναμε από το σπίτι μας, φοβότανε τα πάντα, γαύγιζε σε άλλα σκυλιά και ανθρώπους. Σήμερα ο Μπεν περπατά χαλαρά δίπλα μας, γυρίζει πάντα όταν τον φωνάζουμε, ακούει στις εντολές "κάτσε", "ξάπλα", "μείνε", "άστο" και έχει κοινωνικοποιηθεί σε μεγάλο βαθμό με άλλα σκυλιά και νέους ανθρώπους.

Ευχαριστούμε Αναστασία για την πολύτιμη βοήθειά σου!

Αλέξανδρος Χρυσόπουλος – Οδοντίατρος

 

fivos

Ο Φοίβος βρέθηκε να περιπλανιέται μέσα στα χωράφια. Τον περιμάζεψε κάποιος και τον πήγε σπίτι του. Εκεί άρχισε ένα μαρτύριο: το ζωάκι το άφηναν νηστικό, βρώμικο κι επιπλέον, όταν για οποιοδήποτε λόγο ήταν νευριασμένοι, ξεσπούσαν πάνω του και δε δίσταζαν να το χτυπούν και να το κλωτσούν. Ωστόσο, εκείνος δε σταματούσε, μόλις τους έβλεπε, να τρέχει ανάμεσα στα πόδια τους, μήπως και ξεκλέψει κάποιο χάδι τους. Μάταια, όμως, προσπαθούσε να κερδίσει τη συμπάθειά τους.
Ευτυχώς, κάποιος γείτονας -μάρτυρας της κακοποίησης του ζώου- τους έπεισε να τον πάρει για να του βρει άλλο σπίτι. Έτσι, ο Φοίβος ήρθε σε μένα. Ήταν άρρωστος και φοβισμένος. Με πολύμηνη φαρμακευτική αγωγή καταφέραμε να γιατρέψουμε το κορμάκι του. Όμως, οι άλλες, οι αθέατες πληγές παρέμεναν.
Η αδελφή μου μού πρότεινε να απευθυνθώ στην Ομάδα θετικών εκπαιδευτών της Θεσσαλονίκης για να καταρτίσουμε ένα πρόγραμμα θετικής εκπαίδευσης. Το ενδιαφέρον όλων των παιδιών ήταν συγκινητικό. Μου έδειξαν με ποιον τρόπο θα έδιωχνα το φόβο του ζώου μου, θα κέρδιζα την εμπιστοσύνη του και θα τον έπειθα πως πια είναι ασφαλής και προστατευμένος. Με υπομονή και επιμονή, ο Φοίβος ανέκτησε τη γαλήνη και την ηρεμία που έχουν όλα τα ζωάκια που εισπράττουν φροντίδα και αγάπη.
Τώρα, είναι ένας χαρούμενος σκυλάκος, παιχνιδιάρης και αγαπησιάρης, που προσφέρει απλόχερα την αφοσίωσή του σε όλους. Το βλέμμα του έπαψε πια να είναι αγριεμένο ή τρομαγμένο, αλλά αγαθό και τρυφερό, ενώ γαυγίζει μόνο όταν χρειάζεται να μου πει πως θέλει βόλτα ή λιχουδιές κι όχι κάθε φορά που βλέπει κάποιον άνθρωπο.
Πραγματικά, ευχαριστώ όλους τους εκπαιδευτές που βοήθησαν αυτό το αξιαγάπητο πλασματάκι να γιατρέψει και τις άλλες, τις αθέατες πληγές.

Ασημένια Κορομήλη, Υπάλληλος Πανεπιστημιακών Εκδόσεων Θεσσαλίας

 

bijoux

 

Την άνοιξη του 2011 ξεκίνησα το σκυλάκι μου Ζήνα, εκπαίδευση στο Hug4Dogs. Επέλεξα την Αναστασία για την εκπαίδευση της Ζήνας η οποία με βοήθησε πολύ με τον τρόπο της. Η Ζήνα τότε ήταν κουτάβι και τα προβλήματα ήταν πολλά. Δεν είχα ποτέ μου σκυλί και δεν ήξερα πώς να τα αντιμετωπίσω. Η Αναστασία με ηρεμία και μέσα από την εκπαίδευση με βοήθησε να χτίσω μια ουσιώδη επικοινωνία με την Ζήνα με τρόπο όμορφο, διασκεδαστικό για αυτήν, χωρίς να την αγχώνω και να την κάνω να αισθάνεται άσχημα για οποιονδήποτε λόγο.

Η Ζήνα και εγώ σε ευχαριστούμε. Η Ζήνα ευχαριστεί και για τις λιχουδιές.

Ελισάβετ Παπαδοπούλου - Μουσικός

 

 

elvis

 

«Η Αναστασία με βοήθησε πάρα πολύ στην εκπαίδευση του σκύλου μου “Elvis”. Μάλιστα θα έλεγα ότι έκανε σπουδαία δουλειά εκπαιδεύοντας εμένα! Τον “Elvis” τον βρήκα όταν ήταν 2 μόλις μηνών και δεν ήθελα να κάνω λάθη. Η εκπαίδευση με clicker ήταν εξαιρετική και η μέθοδος της θετικής ενίσχυσης είναι προτιμότερη σίγουρα από οποιαδήποτε άλλη. Με βοήθησε πάρα πολύ στο να περπατάμε χαλαρά με λουρί και μου έδωσε χρήσιμες οδηγίες. O “Elvis” δεν θα ήταν το σκυλί που είναι σήμερα χωρίς την καθοδήγηση της!»

Βασίλης Χατζηγεωργίου, Φοιτητής

 

irma

 

«Μας άρεσε πολύ η φιλοσοφία σας (να μην τιμωρούμε το σκυλί μας) καθώς και η εκπαίδευση με "clicker".
Αυτός ο συνδυασμός μαζί και με το εκπαιδευτικό υλικό που μας δίνατε κατά την διάρκεια της εκπαίδευσης, μας βοήθησαν εξαιρετικά. Τα ιδιαίτερα μαθήματα ήταν ότι βολικότερο, βασισμένο στα ωράρια μας.
Βλέποντας την “IRMA”, είναι η καλύτερη απόδειξη της ικανότητας σας να εκπαιδεύετε με αποτελεσματικότητα, ηρεμία και υπομονή».

Μυρτώ και Βύρωνας Αντωνίου, Κάβα Ποτών

 

«Ήμουν επιφυλακτικός σχετικά με την εκπαίδευση με clicker πριν από την πρώτη επίσκεψη, αλλά βλέποντας τα αποτελέσματα, δεν είχα καμία αμφιβολία. Είναι εκτός από αποτελεσματική και διασκεδαστική στη χρήση. Σας ευχαριστώ για όλα (και για τα δωράκια)»

Υ.Γ. ο σκύλος μου είναι ο “MIKE”
Στέλιος Αραμπατζής, Ιδ.Υπάλληλος

politis

 

Η διαφορά με άλλους εκπαιδευτές που συναντήσαμε σε σχέση με την Αναστασία είναι ότι η ίδια περνάει ποιοτικό χρόνο με τα σκυλιά προκειμένου να αλλάξει με θετικό τρόπο τις συμπεριφορές τους. Η προσοχή της επικεντρώνεται στο να δημιουργήσει ένα ευτυχισμένο σκυλί μέσω μιας υγιούς σχέσης με τα αφεντικά του. Η ευγένεια, η ηρεμία και η θετική της προσέγγιση, βοήθησε όχι μόνον τα σκυλιά μας αλλά ολόκληρη την οικογένειά μας. Την προτείνουμε ανεπιφύλακτα σε φίλους και συγγενείς.

Αντώνης Πολίτης - Φωτογράφος

 

 

miles1

Από τότε που ήρθαμε πρώτη φορά σε σένα Αναστασία, ο Μάιλς έχει κάνει μεγάλα βήματα στην εκπαίδευσή του. Πριν από ένα χρόνο περίπου ήξερε ήδη μερικές απλές εντολές, όπως το "κάτσε", αλλά και αυτές τις εκτελούσε μόνο στο σπίτι. Από τότε που μας είπες ότι πρέπει και οι βόλτες του ακόμα, να έχουν κάποιο εκπαιδευτικό περιεχόμενο, αρχίσαμε να δουλεύουμε περισσότερο προς αυτή την κατεύθυνση, αν και λίγο βαριεστημένα ομολογουμένως. Και εδώ στην Ελβετία στα υποχρεωτικά μαθήματα που παρακολουθήσαμε μας είπαν περίπου τις ίδιες γενικές αρχές, με ορισμένες πρακτικές συμβουλές. Έτσι έχουμε πετύχει να έχει ο Μάιλς περισσότερο την προσοχή του στραμμένη σε εμάς, να εκτελεί εντολές ακόμα και έξω από το σπίτι, λυμένος και από απόσταση, να περπατάει πολύ καλά πλάι μάς (στο τελευταίο μάθημα έκανε μέχρι και σλάλομ ανάμεσα σε άλλους σκύλους χωρίς να αποσπάται η προσοχή του).

Χρειάζεται ακόμα αρκετή δουλειά, καθώς όταν τον λύνουμε δεν είναι ιδιαίτερα πρόθυμος να υπακούσει στο "έλα", αλλά σιγά σιγά θα γίνει κι αυτό. Κι εδώ μας είπαν ότι επειδή ήταν αδέσποτος θα χρειαστεί πολλή δουλειά μέχρι να πετύχουμε να είναι συνέχεια προσηλωμένος σε εμάς. Επίσης, εξακολουθεί να αγριεύει πού και πού με άλλα σκυλιά, αλλά επειδή εδώ και τα σκυλιά είναι πιο ήρεμα και οι άνθρωποι, δεν εμπλέκεται σε καβγάδες.

Ευχαριστούμε πολύ για τις συμβουλές σου και ευχόμαστε ό,τι καλύτερο για το 2012.

Χαιρετισμούς

Λίνα - Δημήτρης - Μάιλς

miles2 Ακολουθεί αναδημοσίευση από το www.love4pets.gr:

“…πάει σχεδόν ένας χρόνος από την τελευταία φορά που σας γράψαμε τα νέα του σκυλάκου μας, του Μάιλς, και έχουν περάσει ήδη 3 χρόνια από τότε που τον υιοθετήσαμε από εσάς (όσο ήταν στο καταφύγιο τον έλεγαν Κωστάκη, αλλά εμείς σκεφτήκαμε ότι δεν τον πειράζει να αρχίσει τη νέα ζωή του με νέο όνομα).


Το 2011 ήταν χρονιά μεγάλων αλλαγών για εμάς: μετά από μερικές αλλαγές στα επαγγελματικά, και εκτιμώντας τη συνολική κατάσταση στην Ελλάδα αποφασίσαμε να συνεχίσουμε τη ζωή μας στο εξωτερικό. Η αναζήτηση δουλειάς πήγε καλά, η επιθυμητή θέση βρέθηκε στην Ελβετία, και ήδη από το Μάιο αρχίσαμε να ετοιμαζόμαστε για μετακόμιση.


Από τις ετοιμασίες δε θα μπορούσε να λείψει και ο Μάιλς: προμήθεια κλουβιού μεταφοράς, έλεγχος εμβολίων, διαβατήριο, καθαρισμός δοντιών, μερικές επισκέψεις σε εκπαιδεύτρια για συμβουλές κι ο Μάιλς ήταν έτοιμος να ταξιδέψει μαζί μας στις αρχές Αυγούστου.
Το ταξίδι τον προβλημάτισε λίγο (το πλοίο είναι λίγο ασυνήθιστο πράγμα για ένα σκύλο), αλλά όταν φτάσαμε στο νέο σπίτι προσαρμόστηκε πολύ γρήγορα. Εδώ οι βόλτες είναι μεγαλύτερες και πιο εξοχικές, μπορεί να τρέχει στα λιβάδια όταν τον λύνουμε, και να έρχεται μαζί μας σε περισσότερα μέρη από ότι στην Ελλάδα (μέχρι και σε λεωφορεία μπαίνει!).


Επίσης ολοκληρώσαμε και την υποχρεωτική εκπαίδευση σκύλου (και ιδιοκτήτη) που προβλέπεται εδώ στην Ελβετία, κι έτσι τώρα ο Μάιλς είναι ένας σχεδόν υπάκουος και πειθαρχημένος σκυλάκος, και με δίπλωμα μάλιστα."

 
ask_the_expert_online

Covid-19

Hug4Pets_Pet_First_Aid
Hug4Pets_PPG_Project_tRade

Hug4PetsSign
Email:
Όνομα:
Επίθετο:

© Hug4Dogs.com - Anastasia Tsoulia Τα πνευματικά δικαιώματα των κειμένων και λοιπών επιμέρους στοιχείων ανήκουν στη Hug4Dogs – Anastasia Tsoulia. Απαγορεύεται η ανατύπωση, αναπαραγωγή, δημοσίευση και γενικά οποιαδήποτε χρήση, εκμετάλλευση ή διάδοση οποιουδήποτε στοιχείου έντυπη, ηλεκτρονική, ψηφιακή ή άλλη μορφή και με οποιοδήποτε μέσο χωρίς την άδεια της  Hug4Dogs.com - Anastasia Tsoulia

Copyright © Hug4Dogs. All Rights Reserved.