Τα προβλήματα συμπεριφοράς στα σκυλιά είναι ένας από τους κύριους λόγους που δίνονται για υιοθεσία, εγκαταλείπονται ή ακόμη χειρότερα πηγαίνουν για ευθανασία. Δημιουργούν πίεση και σύγκρουση τόσο στο σκυλί όσο και στον κηδεμόνα και δεν φεύγουν αν αγνοηθούν.

Ευτυχώς, η βοήθεια είναι προσιτή και στις περισσότερες περιπτώσεις η μεγαλύτερη πλειοψηφία των προβλημάτων συμπεριφοράς μπορεί να επιλυθεί, ή να βελτιωθεί τουλάχιστον σε ένα αποδεκτό και εύχρηστο επίπεδο.

Οι τύποι προβλημάτων που θεωρούνται ως «συμπεριφοράς» περιλαμβάνουν την επιθετικότητα προς άλλους όπως σκυλιά/ζώα/ανθρώπους, τους φόβους και τις φοβίες, προβλήματα σχετικά με το άγχος αποχωρισμού καθώς και τα προβλήματα «τουαλέτας».

Η διόρθωση των προβλημάτων συμπεριφοράς αρχίζει με μια πρώτη επίσκεψη στο σπίτι που διαρκεί περίπου δύο ώρες. Κατά τη διάρκεια της θα συζητήσουμε όλες τις προβληματικές συμπεριφορές που το σκυλί παρουσιάζει, θα εξετάσουμε την ιστορία του σκυλιού σε βάθος καθώς και τη σχέση μεταξύ κηδεμόνα και σκύλου. Όλες αυτές οι πληροφορίες χρησιμοποιούνται για να καταλάβουμε γιατί τα προβλήματα εμφανίζονται έτσι ώστε να δοθούν οι πιο κατάλληλες συμβουλές.

Η σχέση μεταξύ του σκύλου και του κηδεμόνα είναι το πρώτο μέρος οποιουδήποτε προγράμματος διόρθωσης συμπεριφοράς που πρέπει να εξεταστεί και θα σας δοθούν οι συγκεκριμένες συμβουλές ως προς τον τρόπο με τον οποίο θα βελτιώσετε αυτήν την σχέση, βασισμένοι πάντα στις πληροφορίες που έχουν ήδη συγκεντρωθεί. Θα σας δοθούν επίσης συμβουλές για το πώς θα χειριστείτε το πρόβλημα εάν αυτό εμφανιστεί πάλι καθώς επίσης και οδηγίες βήμα προς βήμα για τη βελτίωση τόσο της προβληματικής συμπεριφοράς όσο και του προγράμματος βασικής εκπαίδευσης το οποίο θα είναι κατάλληλο για σας.

Ακολουθώντας το πρόγραμμα διόρθωσης συμπεριφοράς και τις συμβουλές θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε μαζί, συνήθως σε εβδομαδιαία βάση ανάλογα με τον τύπο και την ένταση των προβλημάτων του σκύλου. Μερικά προβλήματα μπορεί να επιλυθούν σχετικά γρήγορα και εύκολα ενώ άλλα μπορεί να πάρουν πολλούς μήνες προτού να δούμε σημαντική βελτίωση. Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε μαζί για όσο αυτό θα είναι απαραίτητο.

Το σημαντικότερο ίσως πράγμα που πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας με οποιοδήποτε πρόβλημα συμπεριφοράς είναι ότι όσο περισσότερο του επιτρέπουμε να συνεχίζεται, τόσο δυσκολεύουμε την επίλυσή του. Τα προβλήματα συμπεριφοράς δεν φεύγουν με τον καιρό, απλά χειροτερεύουν. Εάν νομίζεται ότι ο σκύλος σας βρίσκεται στα αρχικά στάδια ενός τέτοιου προβλήματος, παίρνοντας βοήθεια τώρα θα αυξήσετε σημαντικά τις πιθανότητές να επιτύχετε την επίλυσή του. Εάν ξέρετε ότι το σκυλί σας έχει ήδη ένα πρόβλημα συμπεριφοράς, το να επέμβετε τώρα παρά αργότερα θα το αποτρέψει από το να γίνει χειρότερο.

Για περισσότερες πληροφορίες ή/και για να κλείσετε ένα ραντεβού, παρακαλούμε πηγαίνετε στη σελίδα επικοινωνία.

Οι προβληματικές συμπεριφορές της Molly λόγω άγχους αποχωρισμού ήταν ήδη αρκετά έντονες όταν κάλεσα την Αναστασία για να με βοηθήσει.

Το πρόγραμμα που μας έδωσε λειτούργησε άψογα! Εν αρχή με την χρήση της Βαλεριάνας η Molly ήταν πολύ συνεργάσιμη ώστε να δουλέψουμε το πρόγραμμα μας. Σύντομα άρχισαν να εξαφανίζονται τα συμπτώματά της όταν έμενε μόνη (κλάμα, κατούρημα, αφόδευση, σκανταλιές κλπ). Μπορούσα να φύγω, να πάω να πετάξω τα σκουπίδια, να πάω μέχρι το ψιλικατζίδικο, μια βόλτα το τετράγωνο και άλλες δραστηριότητες, χωρίς να ανησυχήσει!

Πλέον είναι πάρα πολλές οι αλλαγές στην Molly. Μπορεί και μένει μόνη της από επιλογή της, χωρίς ανθρώπινη παρουσία στο δωμάτιο, δεν είναι συνέχεια κολλημένη επάνω μου και άλλα πολλά!

Συνεχίζω να εφαρμόζω όσα μας έμαθε η Αναστασία και η ζωή μας είναι κάθε μέρα και καλύτερη! Το κυριότερο από όλα είναι ότι εγώ έμαθα πλέον να μην τη χρειάζομαι όλη την ώρα κολλημένη πάνω μου και να ανησυχώ συνεχώς μήπως πάθει τίποτα. Την αφήνω μόνη της, ξέρω ότι θα φάει, θα κοιμηθεί και όταν έρθω θα είναι ήρεμη.

Αναστασία, σε υπέρ ευχαριστούμε!!!

Μαριάνθη Συμεωνίδου, Ιδιωτική Υπάλληλος

 
ask_the_expert_online

Covid-19

Hug4Pets_Pet_First_Aid
Hug4Pets_PPG_Project_tRade

Hug4PetsSign
Email:
Όνομα:
Επίθετο:

© Hug4Dogs.com - Anastasia Tsoulia Τα πνευματικά δικαιώματα των κειμένων και λοιπών επιμέρους στοιχείων ανήκουν στη Hug4Dogs – Anastasia Tsoulia. Απαγορεύεται η ανατύπωση, αναπαραγωγή, δημοσίευση και γενικά οποιαδήποτε χρήση, εκμετάλλευση ή διάδοση οποιουδήποτε στοιχείου έντυπη, ηλεκτρονική, ψηφιακή ή άλλη μορφή και με οποιοδήποτε μέσο χωρίς την άδεια της  Hug4Dogs.com - Anastasia Tsoulia

Copyright © Hug4Dogs. All Rights Reserved.