Ένας λόγος για την εκπαίδευση υπακοής του σκυλιού σας είναι η καθιέρωση ενός δεσμού μέσω του οποίου εσείς και το σκυλί σας μπορείτε να μάθετε να επικοινωνείτε αποτελεσματικά.

Το πρώτο πράγμα που κάνει η εκπαίδευση υπακοής είναι να δημιουργήσει μια κοινή γλώσσα για σας και το σκύλο σας. Αυτή, στη συνέχεια, θα δείξει στο σκυλί σας την κατάλληλη συμπεριφορά που περιμένετε από αυτόν. Ένα σκυλί που συμπεριφέρεται σωστά είναι καλοδεχούμενο σχεδόν οπουδήποτε. Ο δεσμός μεταξύ σας θα αυξηθεί και δεν θα πρέπει ποτέ να ζητήσετε συγγνώμη για τη συμπεριφορά του σκυλιού σας.

Τι είναι η εκπαίδευση υπακοής και καλής συμπεριφοράς στους σκύλους;

Οι περισσότεροι κηδεμόνες σκύλων θεωρούν ότι η εκπαίδευση υπακοής είναι ένα ουσιαστικό συστατικό σε οποιαδήποτε υγιή σχέση ανθρώπου - σκύλου. Αλλά τι ακριβώς είναι η εκπαίδευση υπακοής και γιατί είναι τόσο σημαντική για σας και το σκυλί σας;

Η εκπαίδευση υπακοής είναι ένας γενικός όρος που μπορεί να επιτευχθεί μέσω των διαφόρων τεχνικών εκπαίδευσης σκύλων (clicker training, θετική ενίσχυση, ανταμοιβής κλπ). Ανεξάρτητα από ποια τεχνική εκπαίδευσης επιλέξετε να υιοθετήσετε ή ποια σχολή εκπαίδευσης σκύλων παρακολουθήσετε, αυτοί είναι οι λόγοι για τους οποίους πρέπει να ολοκληρώσετε την εκπαίδευση στη βασική υπακοή:

  • Χτίζει και ενισχύει μια στενή, υγιή και κατάλληλη σχέση μεταξύ εσάς και του σκύλου σας.
  • Ανοίγει μια σαφή γραμμή επικοινωνίας μεταξύ σας. Αυτό περιλαμβάνει ότι γνωρίζετε ακριβώς τι θέλετε από τον σκύλο σας, σε όλες τις περιπτώσεις και ο σκύλος σας ξεκάθαρα καταλαβαίνει και σέβεται αυτό που περιμένετε από αυτόν.
  • Καθορίζει ένα σύνολο κανόνων και ορίων που εκπαιδεύουν το σκύλο σας να γίνει ένα υπεύθυνο μέλος της κοινωνίας. Αυτό περιλαμβάνει και τους βασικούς τρόπους συμπεριφοράς με άλλα σκυλιά, ζώα και ανθρώπους σε οποιαδήποτε κατάσταση.
  • Καθιερώνει τις βάσεις για την πρόληψη ανεπιθύμητων – προβληματικών συμπεριφορών - όπως το να πηδάει επάνω σας, να γαυγίζει, να μασά οτιδήποτε, να σκάβει τον κήπο κ.λπ.

   Τα οφέλη της εκπαίδευσης υπακοής και καλής συμπεριφοράς στα σκυλιά;

   • Κάνει τη ζωή του σκύλου σας απλή και αποβάλλει τη σύγχυση. Το σκυλί σας θα ξέρει τη θέση του στον κόσμο και θα καταλαβαίνει πιο είναι το σωστό και πιο το λάθος.
   • Προσφέρει διασκέδαση και ανταμοιβή τόσο σε σας όσο και στο σκύλο σας.
   • Θα έχετε έναν ευτυχισμένο, χαλαρό και γεμάτο αυτοπεποίθηση σκύλο που θα μπορείτε να τον έχετε κοντά σας, οπουδήποτε ευχάριστα.
   • Θα είναι ένα πολύ ασφαλέστερο σκυλί καθώς θα γνωρίζει και θα υπακούει σε εντολές όπως «έλα», «κάτσε», «ξάπλα», «μείνε» ή «πήγαινε στη θέση σου».
   • Κερδίζετε την εμπιστοσύνη και τον αμοιβαίο σεβασμό με το σκυλί σας. Καταλαβαίνει τι περιμένετε από αυτόν και ξέρει ότι θα είστε πάντα δίκαιοι και συνεπής μαζί του.
   • Θα είναι «σε τάξη» γύρω από την οικογένεια, τους φίλους και τα παιδιά, πάντα κάτω από την επίβλεψη σας.
   • Ικανοποιεί μερικές από τις κρίσιμες ανάγκες στη ζωή του σκύλου σας όπως της άσκησης, της πνευματικής διέγερσης, της συντροφικότητας, της εργασίας.
   • Μειώνει τον κίνδυνο να «κλειστείτε» σε μια προσπάθεια κυριαρχίας με το σκυλί σας. Θα είστε πάντα ο ισχυρός και δίκαιος ηγέτης του, τον οποίο όμως θα σέβεται και θα αναζητά για καθοδήγηση.


   Είναι μια βαθμιαία διαδικασία η οποία χτίζεται με την πάροδο του χρόνου. Δημιουργεί τη βάση στο σκύλο σας για να μάθει εντολές αλλά και πρόσθετες δεξιότητες. Μέσα από αυτή την διαδικασία ο σκύλος σας θα κερδίσει την εμπιστοσύνη σας.

   Για περισσότερες πληροφορίες ή/και για να κλείσετε ένα ραντεβού, παρακαλούμε πηγαίνετε στη σελίδα επικοινωνία.

   Όταν έρχεται η ώρα που κοιτιέσαι στα μάτια και μοιράζεσαι το φαγητό σου ξέρεις ότι εμπιστεύεσαι!

   Max, ο αδέσποτος κούταβος που υιοθετήθηκε στις πρώτες του εβδομάδες από δύο καταπληκτικούς ανθρώπους τον Κωνσταντίνο και τη Nil και ενώθηκε με την υπόλοιπη γατο-οικογένειά τους, τη Locoum και τον Rax.

   Μας επέλεξαν για τη θετική εκπαίδευση του και με τεράστια υπομονή, επιμονή, συνέπεια & αποφασιστικότητα και μετά από σχεδόν ένα χρόνο καθημερινής δουλειάς, χαίρονται όλοι τις στιγμές τους.

   Μία οικογένεια παράδειγμα προς μίμηση για την υπεύθυνη κηδεμονία ζώων.

   Σας ευχαριστούμε πολύ!!

    

   Hope - ο σκύλος Ελπίδα!

   Ήρθε ως μαθήτρια μας μόλις πριν δύο μήνες.

   Ο Πατέστος και η Μαρία μας επέλεξαν για την εκπαίδευση της και μαζί με την μικρή Έλενα έκαναν τη διαφορά.

   Μια οικογένεια υπόδειγμα υπευθυνότητας, υπομονής, επιμονής, συνέπειας και αγάπης.

   Επέλεξαν να αλλάξουν και να υιοθετήσουν τη Θετική Ενίσχυση τόσο για την εκπαίδευση της Hope, όσο και για τη ζωή τους.

   Δύο μήνες μετά, η 9μηνη κουταβίνα μας, πέρασε με επιτυχία τις εξετάσεις και έχει πλέον το πρώτο της "Χρυσό Πτυχίο".

   Σας ευχαριστούμε πολύ!!

    
   ask_the_expert_online

   Covid-19

   Hug4Pets_Pet_First_Aid
   Hug4Pets_PPG_Project_tRade

   Hug4PetsSign
   Email:
   Όνομα:
   Επίθετο:

   © Hug4Dogs.com - Anastasia Tsoulia Τα πνευματικά δικαιώματα των κειμένων και λοιπών επιμέρους στοιχείων ανήκουν στη Hug4Dogs – Anastasia Tsoulia. Απαγορεύεται η ανατύπωση, αναπαραγωγή, δημοσίευση και γενικά οποιαδήποτε χρήση, εκμετάλλευση ή διάδοση οποιουδήποτε στοιχείου έντυπη, ηλεκτρονική, ψηφιακή ή άλλη μορφή και με οποιοδήποτε μέσο χωρίς την άδεια της  Hug4Dogs.com - Anastasia Tsoulia

   Copyright © Hug4Dogs. All Rights Reserved.