Φέρνοντας στο σπίτι ένα κουτάβι είναι μία συναρπαστική εμπειρία για όλους. Αν χειριστείτε το κουτάβι σας κατάλληλα με την άφιξή του, θα χαλαρώσει γρήγορα και θα αισθανθεί ασφάλεια στο νέο του σπίτι.

Η κοινωνικοποίηση και η προεκπαίδευση κουταβιού είναι τα πιο σημαντικά πράγματα που πρέπει να λάβουν χώρα από νωρίς σε αυτή την κρίσιμη ηλικία ανάπτυξης του σκύλου σας. Ό,τι κάνετε και δεν κάνετε θα επηρεάσουν τη συμπεριφορά του σκύλου σας για πάντα.

Τα κουτάβια μαθαίνουν συνεχώς από το περιβάλλον τους. Μπορούν να μάθουν πράγματα που τους διδάσκουμε αλλά να αποκτήσουν και συμπεριφορές από μόνα τους.

Όσο περισσότερο έλεγχο έχουμε στο περιβάλλον τους τόσο καλύτερα αποτελέσματα παίρνουμε.

Χρησιμοποιώντας τη θετική ενίσχυση, την επιβράβευση και το παιχνίδι, εκπαιδεύουμε το κουτάβι σας σε όρια και συμπεριφορές προσαρμοσμένα στο δικό σας τρόπο ζωής.

Τα μαθήματα γίνονται στο χώρο σας (συνήθως ένα την εβδομάδα) και περιλαμβάνουν εκπαίδευση σε συμπεριφορές όπως μάσημα, δάγκωμα, γαύγισμα, εκπαίδευση καθαριότητας, αντιμετώπιση άγχους αποχωρισμού και εισαγωγή στις εντολές βασικής υπακοής.

Ιδιαίτερη προσοχή δίνεται στην κοινωνικοποίηση του.

Ένα σωστά κοινωνικοποιημένο κουτάβι προσαρμόζεται εύκολα και είναι μια καλή συντροφιά. Δεν είναι φοβισμένο ούτε έχει επιθετική συμπεριφορά σε οτιδήποτε συναντά στην καθημερινότητά του.

Για περισσότερες πληροφορίες ή/και για να κλείσετε ένα ραντεβού, παρακαλούμε πηγαίνετε στη σελίδα επικοινωνία.Η απόφασή μου να αποκτήσω ένα ιδιαίτερα μικρό σε μέγεθος σκυλάκι ήταν συνειδητή. Έτσι, πριν λίγο καιρό μπήκε στην 4μελή οικογένειά μας ένα κουταβάκι τόσο δα μικρό, σα λούτρινο κουκλάκι, τρισχαριτωμένο, παιχνιδιάρικο μα και παράλληλα φοβισμένο, η Rosie!

Η σκέψη να την εκπαιδεύσω τριγύριζε από την αρχή στο μυαλό μου, μια σκέψη που εκφράζοντάς την, μόνο γέλια και καυστικά σχόλια προκαλούσε παρά ενθάρρυνση:

- "Γιατί να εκπαιδεύσεις το «ποντικάκι» σου;"
- "Μα είναι τόσο μικρούλα!"
- "Είσαι υπερβολική που θα χάσεις το χρόνο σου εκπαιδεύοντάς την!"

Τελικά το αποφάσισα!
Όχι μόνο επέλεξα να την εκπαιδεύσω αλλά επέλεξα να την εκπαιδεύσω θετικά!

Η Αναστασία από την πρώτη μας τηλεφωνική επαφή με κέρδισε. Ήμουν σίγουρη πως είχα πάρει τη σωστή απόφαση. Με υπομονή και επιμονή, με κέφι και πολύ αγάπη γι' αυτό που κάνει, η Αναστασία μέσα σε λίγες επισκέψεις εκπαίδευσε τόσο τη μικρή μας Rosie όσο και εμένα. Οι φοβίες της καταλάγιασαν, το πρόγραμμα της τουαλέτας ρυθμίστηκε απίστευτα γρήγορα και το πιο σημαντικό μάθαμε να επικοινωνούμε αποτελεσματικά μέσω των εντολών, παρά το μικρό, τόσο της ηλικίας της (3μηνών) όσο και του μεγέθους της (μόλις 1 κιλό).

Ευχαριστούμε Αναστασία!

Άννα Πάτκου, Πολιτικός Μηχανικός

"Η Άννα, μόλις πριν ένα μήνα, επέλεξε τη Σχολή μας για την εκπαίδευση της μικρής σε ηλικία (3 μηνών) αλλά κυρίως σε μέγεθος (ενός κιλού) Chiuahua σκύλου της.
Όπως η ίδια μας αναφέρει, τα σχόλια που δέχτηκε από τον περίγυρό της, ήταν αποθαρρυντικά καθώς θεωρούσαν ότι το μέγεθος του σκύλου δεν χρειάζεται εκπαίδευση.
Όμως και τα Chiuahua, παρά το μέγεθός τους, έχουν να αντιμετωπίσουν προβλήματα όπως η τουαλέτα, το δάγκωμα, το γαύγισμα, η υπερκινητικότητα, η βόλτα αλλά και το μέγα θέμα της κοινωνικοποίησης, που δυστυχώς στο πλείστον των φυλών αυτών είναι ανύπαρκτη, καθώς πολύ εύκολα θα το σηκώσουμε και θα το κρύψουμε στην αγκαλιά μας ή στην τσάντα μας, στην όψη ενός άλλου σκύλου, γάτας, στο πάρκο, όταν περνάμε το δρόμο κλπ.
Το αποτέλεσμα είναι να παραμένουν νευρικά και φοβισμένα για όλη τη διάρκεια της ζωής τους, δημιουργώντας προβλήματα συμπεριφοράς αλλά και υγείας.
Η Άννα, πίστεψε στη λογική και στη διαίσθησή της, εκπαίδευσε τη Rosie που μέσα σε ένα μήνα εντυπωσίασε τόσο τον Εκτροφέα και τον Κτηνίατρο της με την καλή, ήρεμη και υπάκουη συμπεριφορά της, όσο και τους γνωστούς και φίλους που την αποθάρρυναν αρχικά.
Το πιο σημαντικό είναι ότι η Άννα και η Rosie, έβαλαν γερά θεμέλια για μια αρμονική συμβίωση, μέσω της Θετικής Εκπαίδευσης."

Γεια σας, είμαι ο Oscar.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τη δασκάλα μου την Αναστασία γιατί μου έδωσε τις σωστές βάσεις για μια χαρούμενη ζωή!

Παρακολούθησα από μικρός μαθήματα και έχω και πτυχίο!!

Πάντα με υπομονή και χαρά, μέσα από τη Θετική Εκπαίδευση, έμαθα να είμαι ένα φρόνιμο σκυλάκι και δεν δημιουργώ προβλήματα στη μαμά μου.

Όλα αυτά, χάρη στη δασκάλα μου, γι΄αυτό και η μαμά μου την συστήνει ανεπιφύλακτα σε όσους έχουν σκυλάκια.

Σ΄ευχαριστώ δασκάλα μου για όλα, Σ΄αγαπώ πολύ. Oscar.

Μαρία Γκόνου - Ιδιωτικός Υπάλληλος

Σωστές βάσεις από την πρώτη μέρα!

Αυτή είναι η συμβουλή που δίνουμε πλέον, σε όλους όσους μας ρωτάνε "Πως είναι τόσο καλό σκυλί; Πως τα καταφέρατε;"

Μας συστήσανε την Αναστασία από το Κτηνιατρείο και δεν χρειάστηκε να ψάξουμε για κανέναν άλλον. Οι συμβουλές της μας εξοικονόμησαν κόπο, χρόνο και χρήματα. Δυσκολευτήκαμε αρκετά στην αρχή, όπως κάθε ιδιοκτήτης κουταβιού, η συμπαράστασή και η καθοδήγησή της όμως, ήταν καταλυτική.

Η Λαίδη, είναι ένα χαρούμενο, ευτυχισμένο, υπάκουο σκυλί και είναι μαζί μας παντού, χωρίς να δημιουργεί προβλήματα. Λατρεύει την Αναστασία (όπως και όλοι της οι μαθητές της βέβαια!!) και την γνωρίζει με το όνομά της. Έχει πάρει πτυχίο (The Hug4Dogs Good Citizen Dog Scheme - Gold Puppy) και πλέον παρακολουθούμε μαθήματα Βασικής Υπακοής, Agility και Dog Tricks.

Άντυ & Γιώργος - Ιδιωτικοί Υπάλληλοι

 
ask_the_expert_online

Covid-19

Hug4Pets_Pet_First_Aid
Hug4Pets_PPG_Project_tRade

Hug4PetsSign
Email:
Όνομα:
Επίθετο:

© Hug4Dogs.com - Anastasia Tsoulia Τα πνευματικά δικαιώματα των κειμένων και λοιπών επιμέρους στοιχείων ανήκουν στη Hug4Dogs – Anastasia Tsoulia. Απαγορεύεται η ανατύπωση, αναπαραγωγή, δημοσίευση και γενικά οποιαδήποτε χρήση, εκμετάλλευση ή διάδοση οποιουδήποτε στοιχείου έντυπη, ηλεκτρονική, ψηφιακή ή άλλη μορφή και με οποιοδήποτε μέσο χωρίς την άδεια της  Hug4Dogs.com - Anastasia Tsoulia

Copyright © Hug4Dogs. All Rights Reserved.